Deve Dikeni Otunun Faydaları


Üç metre uzunluğunda ki papatya familyası üyesi olan Batı ve Orta Avrupa ile Akdeniz bölgelerinin sarp ve ekilmemiş alanlarında bulunur. Süt beyazı damarları ve dikenli uçlarıyla koyu yeşil parlak yaprakları vardır. Uzun saplarından koni biçimli mor kırmızı çicekler açar.
 Karaciğer Kuvveti ve Yenilenmesi: Karaciğeinizi güçlendirmek için değerli bir ottur, hastalığa karşı direncinizi arttırır ve hastalıklardan daha çabuk kurtulmanıza yardımcı olur.
Karaciğeriniz bağışıklık için önemli rol oynar. Kanınızı temizlemek için kimyasallar üretir. Sisteminizin zararlı kimyasallardan kirletici maddelerden ve metabolik atıklardan temizlenmesini sağlar. Besinlerin, hücleriniz tarafından kullanılmak üzere özümsenek bir biçimde parçalanmasna yardımcı olan sindirim sularını canlandıran safrayı salgılar. Proteinlerin düzenlenmesine, hormonların ger, dönüşümüne ve yağla çözülen toksinlerin emilmesine yardımcı olur. Karaciğeriniz durgun ya da ''hareketsizken'' tüm sisteminizin sağlığı tehlike altındadır. Tekrar eden baş ağrıları, cilt sorunları, depresyon, az dolaşım, kronik yorgunluk, hazımsızlık, sinirlilik, değişken ruh halleri, konsantrasyon eksikliği ve hastalığa karşı  düşük direnç de dahil olmak üzere bir çok günlük sorun karaciğer bozukluğuna bağlıdır. Daha ilerlemiş karaciğer hastalıkları, yan etkisi karaciğer hasarı olan çok fazla alkol, uyuşturucu ve ilaç kullanımından kaynaklanabilir.

 Deve dikeni,karaciğer hüclerini, serbest radikaller ve toksinlerden koruyan eşsiz bir flavonolignan kombinasyonu olan silmarin içerir. Almanya'da gerçekleştirilen araştırmalar, silmarinin, zehirlerin karaciğer hüclerine girmesini engellediğini ve diğer zehirleri zarar vermeden önce parçaladığını göstermiştir. Karaciğer hüclerini koruyan ve hastalık döemlerinde bile karaciğere zindelik sağlayan bilinen tek doğal bileşiktir.

 Karaciğer ve Dalak İçin Senelik Tedavi: Deve dikeniyle yapılan otuz günlük bir tedavi sisteminizin toksinlerden arınmasına, karaciğerinizin canlanmasına ve hayat enerjinizle bağışıklığınızın gelişmesine yardımcı olur. Bir hastalık sırasında gücünüzü arttırmak ve uzun süren yorgunluk ya da kronik bitkinlikten kurtulmak için alabileceğiniz yumuşak, sağlıklı bir içecektir. Altın çağında ki kişilerin yaşam enerjilerini tekrardan canlandırmaları için muhteşem bir çaydır.

 Depresyon: Depresyonun organik nedenlerinden bir tanesi karaciğer yetersizliğidir. Eğer depresyondan şikayetçiyseniz deve dikenini düzenli olarak alın. Bir zamanlar '' kadınların şikayeti '' gibi düşünülen melankoli, çoğu kez deve dikeni çayıyla iyileştirilebilecek bir karaciğer durumudur. Bir bitki uzmanı, deve dikeninin '' bir insanı cırcır böceği kadar neşeli yaptığını'' söylemiştir.

 Bağ Ağrıları: Eğer tekrar eden baş ağrılarına eğilimliyseniz deve dikeni çayı baş ağrılarından kurtulmanız için ihtiyacınız olan canlandırıcıdır. çünkü karaciğer yetersizliği baş ağrılarıyla ilişkilidir.

 İyileşme Tedavileri: Deve dikeni çayı aşağıdakileri de içeren iyileşme programlarında hayati bir yardımcı olabilir:

 - Alkol ve uyuşturuculardan kurtulmak

 - Karaciğere hasar veren ilaçların yan etkilerinden kurtulmak

 - Kemoterapi ya da radyasyonlu tedavilerden kurtulmak; deve dikeni Çin'de kemoterapiye yardımcı olarak hastalar da karaciğer hasarını minimuma indirmek için kullanılır.

- Karaciğer hastalıklarından kurtulmaya yardımcı olmak

Cilt Apseleri, Sivilceler: Deve dikeni çayı sorunlu bölgelerden toksinleri temizlemek için etkili bir cilt temizleyi olarak bilinir. Çayı bu hastalıkları aynı zamanda içeriden de tedavi etmek için dahili olarak alın.

 Toksik Zehirlenme: Eski bir sakson deyişi deve dikeninin yılanları uçurduğunu söyler. Yılanlar zehir taşıdığı için sakson deyişi hedefinde haklıdır. Deve dikeni çayı karaciğer hüclerinizi toksik zehirlenmeden korumanıza yardımcı olur.

 Özel Nitelik: Antialerjenik
Deve dikeni vücudunuzda ki alerjik tepkiler ve baş ağrılarıyla ilişkili olan histamin yayılmasını bastırmaya yardımcı olur.

 Yararlı Kısımları: Tüm bitki; kökler, yapraklar, tohumlar, kabuklar

 Özellikleri: Silmarin Antioksidanlar, Silibin

Etkileri: Karaciğer gücü, antialerjenik, antitoksin, yaşlanmaya karşı
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları