Damiana Çayının Faydaları


Teksas, Meksika, Güney Amerika ve Afrika'ya özgü damiana soluk yeşil renkli bodur bir ağaçtır; kama şeklinde yapraklara ve kokulu sarı çiceklere sahiptir. Adını aşk tanrıçası Afrodit için kullanılan Yunanca aphrodisiakos kelimesinden alır. Hem kadınlar hem de erkekler için kuvvetlendiricidir.

 Libido: Damiana direkt olarak aslında üreme organlarını etkiler. Erkeklerde de testesteronu uyararak kısırlı,iktidarsızlık ve prostat sorunlarıyla bire bir savaşır. Kadınlarda, kısırlıkla savaşır, kırmızı kan oluşturur, hormonları da dengeler , adet dönemlerini düzenler ve menopozda hormonal geçişleri fazlasıyla kolaylaştırır. Bitkisel afrodizyaklar daha derin seviyelerde çalışarak vücudunuza ahenk katar ve bu da yaşama sanki aşıkmışsınız gibi hissetmenize olanak sağlar.

 Sinir Güçlendirici: Damiana, sinirleri gevşeten, baş arılarını oldukça hafifleten, yorgunlukla savaşan, hatta kasları bile güçlendiren beyni ve sinir sistemini yatışrırır ve kuvvetlendirir. Ayrıca, enerji yenilemesi açısından böbrekler için de oldukça iyi bir bitki olarak tanımlanmaktadır.

 Özel Nitelik: Damiananın inkontinansa yani idrar kaçırmaya iyi geldiği de bilinenler arasındadır. Akşam bir bardak çay sorunsuz bir uyku çekmenizi de sağlayabilir.

 Yararlı Kısımları: Yapraklar

 Özellikleri: Uçucu Yağ ,Resin ,Damianın Tanin,Şeker ,Albuminoit , A, B1 , B2, ve C Vitaminleri, Demir, Magnezyum, Manganez, Potasyum, Fosfor , Selenyum , Silisyumlar ,  Sodyumlar , Çinkolar

 Etkileri: Afrodizyak, tonik, uyarısı,  müshil, bağırsak temizleyici, besin kaynağı olarak bilinir.
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları