Ahududu Çayının Faydaları


Yerçekimini Hafifletici
 Avrupa yerlisi ahududu çok yıllık köklere sahip ikik yıllık bir bitkidir. Son derece dik büyüyen küçük bir çalıdır. Bir zamanlar yetiştiği Kaz Dağı'nda İda ismi ile anılmaktaydı. Mayıs ve haziran aylarında çiceklenen bu bitkinin kırmızı, lezzetli bir meyvesi vardır.

 Ağız Yaraları ve Kanayan Diş Etleri: Ahududu ile gargara yapmak, ağız yaralarına ve kanayan diş etlerine iyi gelmekle beraber dişlerdeki tartarı da ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.



 İshal (Aşırı): Aniden ortaya çıkan ishal vakalarında el altında bulundurulması gereken bir çaydır. Buzlu olarak alındığında daha hızlı bir etki yapacaktır.

 Beslenme: Ahududu, A, B-kompleks, C ve E vitaminleri, sitrik ve malik asit; kalsiyum,niyasin,demir,magnezyum,pektin,potasyum,selenyum,silisyum,sodyum,ve çinki içerir

 Bayanlarda Alt Beden Ağrıları : Ahududu alt beden organlarının ve pelvik kasların sağlığı için önemlidir. Rahim rahatsızlıklarında ağrıları azaltır. Gerilimi azaltan bu çay, vücudun alt kısmındaki baskıyı da rahatlatır. Ayrıca idrar yolları ve böbrekleri güçlendirir.

 Yararlı Tarafları: Yapraklar ve meyve

 Özellikleri: Vitaminler, Mineraller, Uçucu Yağlar,Tanin,Meyve Asitleri

 Etkileri: Düzenleyici,kanamayı durdurucu,leğen kemiği ve rahim rahatlatıcı, mukus temizleyici
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları