Çördük Otunun Faydaları


Bu güney Avrupa yerlisi kare sapları; ince, doğrusal yaprakları ve helezon şeklindeki mavi çicekleriyle daima yeşil bir çatılılıktır.

 Adı ''kutsal'' anlamına gelen yunan azob kelimesinden gelir. Filistin tepelerinde yetişen otlardan biridir ve geleneksel olarak kutsal yerleri temizlemek için kullanılır.



 Solunum Sistemi Temizleyicisi: Göğüs açıcı ve inatçı balgamları söktürücü çördük otu çayı, solunum sisteminizin sağlığını korumak ve vücudunuzdaki mukus zarlarını güçlendirmek için mükemmel bir ilaçtır, çünkü zarlardaki iltihaplanmayı azaltır. Zarlardaki mukus tıkanıklığı ve iltihaplanması bakterilerin büyümesine izin verir ve bu da bağışıklığınızı tehlikeye atabilir. sizi mukusa bağlı rahatsızlıklara daha açık hale getirebilir. Bunlardan bazıları:

 Astım ''Krizleri'' ve Alerjik Tepkiler: Çördük otu çayını bir ''kriz'' ya da ''tepki'' nöbetinde değilken temizleyici bir ilaç olarak deneyin.Bu şekilde,çördük otunun balgam söktürücü faaliyetinin faydalarını bir sağlık tedavisi olarak ölçebilirsiniz. Ünlü bitki uzmanı E.M.Grieves, çördük otu çayının ''takdire şayan bir şekilde balgam söktürmeyi teşvik ettiğini'' yazmıştı.Bilinen hiçbir toksisitesi yoktur ve eğer ihtiyacınız varsa sık kullanımında hiçbir tehlike yoktur. Tedaviye devam ederken bir gün krizlerinin ya da alerjik tepkilerinizin o kadar sık olmadığını göreceksiniz. Böylelikle ferahlama hissedeceksiniz, Mukus tıkanıklığı geçtiğinde ''Yaşam Nefesi''nin daha derinlere gitmesiğini sağlar.

 Bronşit ya da Kalıcı Bronşit Tıkanıklığı: Çördük otu çayı bronşiyal mukusun atılmasına ve bronşiyal pasajların temizlenmesine yardımcı olur.

 Tıkanık Göğüs Üşütmeleri: Soğuk algınlığından dolayı çok ''tıkanık'' hissediyorsanız bu tedaviyi deneyin. Mukusu kurutmak ve nefes almaya yardımcı olmak için sinir otu çayı alın; yirmi dakika ya da daha az bir sürede tıkanmış bir göğsü temizleyebilir. Daha sonra, gömülmüş mukusu çıkartmak, bakterilerin mukus zarlarınızın altında kalmadığından emin olmak için çördük otu çayıyla bir temizleme tedavisi deneyin.
Çördük otu kronik göğüs tıkanıklığı için akköpek otuyla karıştırılabilir.

 Nefes Alma Güçlükleri, Hırıltılar: Mukus dolgularını sökmesi ve daha derinden nefes almanıza yardımcı olması için çördük otu çayı tedavisi deneyin. Daha fazla solunum gücü kazanmak için tedaviye devam edin.

 Çağlar Boyunca Kullanımı: Çördük otu rahim liflerindeki rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılmıştır. Aynı zamanda vücuttaki iltihaplı mukus durumları için önerilmektedir. Hipokrat bunu akciğer zarı iltihabı için tavsiye etmiştir. Halk arasında uçuk olarak bilinen herpetik lezyonlarla savaşmak için antiviraldir (virüslerin zararlı etkilerini önleyen)

 Yararlı Kısımları : Yaprakları Çicekleri ve Sapları faydalıdır.

 Özellikleri: Uçucu yağ,Flavanoitler,Taninler

 Etkileri: Balgam söktürücü,göğüs hastalıkları ilacı,uyarıcı,gaz giderici,antiviral,terletici,kurt döktürücü
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları