Lavanta Çayının Faydaları


Batı Akdeniz'in ağaçlık arazilerine özgü lavanta Avrupa,Afrika ve Amerika'da yetişrilir. Yaprak çeşitliliğinde yermi sekiz türü ve Alpler beyazından mor-maviye kadar değişen çicekleri vardır,fakat hiçbirisi resmi lavantanın aromatik ve tıbbi değerini yakalayamaz. Kısa, düzensiz sapları; ince,düz yaprakları ve en üstte ufak, aromatik mor çicekler açan uzun saplı uçlarıyla çalılık bir bitkidir. Eski dönemlerden modern zamanlara kadar en değerli otlardan biri olmuştur.


 Kaygı, Tansiyon,Baş ağrıları,Gerilmiş Sinirler: Sakinleştirici lavanta çayı stresi,baş ağrılarını,kaygıyı,depresyonu ruhsal gelgitleri, baş dönmelerini ve baygınlığı geçirmek için özellikle beyinle uyumludur. Sinirlerinizi dengeler ve sizi canlandırır. İngiltere Kraliçesi 1. Elizabeth baş ağrıları için lavanta çayı içtiği bilinir.

 Yüz İçin Buhar Tedavisi: En iyi cilt iyileştiricilerinden antiseptik lavanta akne lekelerini dezenfekte eder ve dokuların onarımını canlandırır. Bir poşet lavanta çayı ya da karnar sudaki kurulmuş otlar sorunlu cildi temizlemek ve rahatlatmak için buhar tedavisi olarak kullanılabilir.

 Bulaşıcı Hastalıklar ve Ateşler: Lavanta çayı ateşi düşürür, vücudunuzu toksinlerden arındırır ve toksinleri atmak için terlemeyi harekete geçirir. Etkili bir antiseptiktir ve difteri,tifo,streptokok ve zatürreeyle savaşmak için kullanılmıştır. Bilinmeyen kaynaklardan oluşan o ani ateşlerde el altında bulundurulması gereken iyi bir çaydır. Hastaneye giderken sizi ayakta tutabilir.

 Bit: Lavanta çayı bitleri öldürmek için bir kafa derisi yıkayıcısı olarak kullanılabilir. Bitler için evcil hayvanınızdaki tehlikeli noktalara serpebilirsiniz. Onlara enfes bir koku verir.

 Ağız ve Boğaz: Gargara olarak kullanılan lavanta çayı diş ağrıları, boğaz ağrıları ve larenjit için bir ilaçtır. Enfeksiyonlara karşı savaşmak için antiseptik koruma sağlar.

 Havayı Temizler: Ocağınızda kısık ateşte kaynattığınız sudaki bir poşet lavanta çayıyla kışı yenin ve küflü,sağlıksız havayı temizleyin. Güçlü antiseptiği havayı temizler ve aromatik kokusu ruhunuzu canlandırır.
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları