Mantarlı Börek Nasıl Yapılır


Malzemeler : - 2 adet yufka
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
İç harcı için
- 1 kg. mantar
- 250 gr. kıyma
- 2 adet domates
- 4 adet kuru soğan

- 2 adet yeşilbiber
- 1 yemek kaşığı kadar doğranmış dereotu
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı margarin
- Karabiber ve Tuz
Üzerini süslemek için
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı : 
Mantarları yıkayın, doğrayıp limonlu suda bekletin. Tencereye 1 yemek kaşığı margarin,kıyma,zar şeklinde doğranmış soğan, tuz ve karabiber koyun. Kıyma suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Kıyılmış mantar, doğranmış domates ve yeşilbiberi ilave edip sosu pişirin. Dereotu ilave edip ocağı kapatın.
Yufkaların bir tanesini tezgaa serin. Yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün 2′nci yufkayı üzerine yayıp hazırladığınız kıymalı içi yufkanın ortasında dökün.
Yufkayı kenarlarından yukarıya doğru katlayarak toplayın, paket ipliği ile bağlayın. Kalan sosa 1 yumurta sarısı ilave ederek çırpn. Yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürün. Üzerine çöreotu serpiştirin. 175 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
SEKİZ KİŞİLİK – HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA – PİŞİRME SÜRESİ 35 DAKİKA
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları