Sebzeli Bonfile Tarifi


SEBZE EŞLİĞİNDE BONFİLENİN MALZEME LİSTESİ:
7 adet bonfile
2 çay kaşığı tane karabiber
1 su bardağı mantar (konserve)
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
2 su bardağı ılık su
7 çorba kaşığı süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
SEBZE İÇİN MALZEME LİSTESİ:
10 adet brüksellahanası
6 parça brokoli
6 parça karnı bahar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

SEBZE EŞLİĞİNDE BONFİLENİN YAPILIŞI ŞÖYLE:
Bonfile dilimlerini teflon tavada 5-6 dakika çevirerek iyice pişirin.
Sıvıyağı tencerede kızdırın. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Hardal, 2 su bardağı ılık su ve 7 çorba kaşığı süt kremasını ayrı bir kapta karıştırıp sosu hazırlayın. Pembeleşen una yavaş yavaş ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak 4 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Mantar ve az pişmiş bonfileleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Brüksel lahanalarının sap kısımlarını kesin ve dış yapraklarını temizleyin yıkayın. Tencerede 1 bardak suyu kaynatın. Tuz atın tereyağını ilave edin ve lahanaları, brokolileri, karnı baharları ekleyin ve 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Servis tabağına bonfileleri alın yanına haşlanan sebzeleri koyun.
Begen :

Yorum Gönder

 
Hukuki :
metin2 hilesi Diyet Listesi Nasıl Kilo Alınır Sohbet Chat zombi oyunları uydu alıcıları